Ga naar de inhoud

Wat kan een ergotherapeut voor jou betekenen?

  Een ergotherapeut is een paramedische zorgverlener, die mensen met een ziekte of beperking helpt om zoveel mogelijk de regie over het eigen leven te houden. Dit kan door middel van hulpmiddelen maar ook door inzicht te geven in je dag. Wat geeft je energie en wat kost je energie? Hoe kan je zo goed mogelijk met beperkingen dealen en maak je optimaal gebruik van jezelf?

  Vaak ontstaat er een kloof tussen wat je wilt of moet doen (belasting) en wat je daadwerkelijk kunt doen (belastbaarheid). Samen met de ergotherapeut onderzoek je de mogelijkheden om hierin een balans te vinden.

  Naast je dagindeling en aanpassingen is een ergotherapeut ook erg handig bij het aanschaffen van hulpmiddelen. Er is vaak namelijk veel meer mogelijk dan je van te voren bedenkt! De ergotherapeut kijkt mee met de passing en geeft je tips. Ook kunnen zij een alternatief goed motiveren in je aanvraag. Hierdoor krijg jij de best mogelijke ondersteuning en passende oplossing.

  Mocht je in het revalidatiecentrum of ziekenhuis komen dan zit de ergotherapeut vaak al in het multidisciplinair team. Het loont dus om dit na te vragen. Doe je zelf een aanvraag? Dan kan je ook gewoon zelf een ergotherapeut inschakelen. Geen zorgen, deze wordt gewoon vergoed vanuit de zorgverzekering.

  Ben je op zoek naar een ergotherapeut bij jou in de buurt? Kijk dan op MSzorg Nederland. Hier vind je MS gespecialiseerde zorgverleners in jouw regio met de zorgzoeker.

  Ga naar de inhoud