Ga naar de inhoud

Wat is een MS hug?

  Het klinkt zo lief en onschuldig maar een MS-hug kan behoorlijk pijn doen. Wat is het nu eigenlijk?

  De MS-hug is een symptoom van multiple sclerose waarbij je het gevoel hebt dat je een strakke band rond je borst of ribben hebt of druk aan één kant van je torso. Sommige mensen vinden het pijnlijk om te ademen.

  Een MS-hug treedt op omdat berichten van zenuwen worden geblokkeerd of verstoord door de schade veroorzaakt door MS . Het gevoel van beklemming rond je borst kan te wijten zijn aan spasmen in de kleine spieren tussen uw ribben (de intercostale spieren) die helpen bij het uitzetten van uw borst tijdens het ademen. De symptomen, waaronder pijn, steken, kruipen of spelden en naalden, worden geclassificeerd als een soort zenuwpijn bekend als dysesthesie (wat betekent “niet normaal gevoel”).

  Mocht je vaker last hebben van deze klachten is het belangrijk dat je dit meldt bij je arts of MS verpleegkundige. De MS-hug is niet gevaarlijk, maar pijn op de borst moet serieus worden genomen voor het geval het een oorzaak heeft die onmiddellijke medische aandacht vereist, zoals hart- of ademhalingsproblemen. 

  bron MS trust

  Tags:
  Ga naar de inhoud