Ga naar de inhoud

doelbesteding

Hoe wordt jouw donatie besteed?

Een kwalitatief en beter leven voor jonge mensen met MS: daar kan jouw donatie of actie aan bijdragen!

Bekendheid creëren omtrent Jong&MS

Op dit moment weet nog niet iedere jongvolwassene met MS, waar je de juiste informatie en zorg kunt vinden. Daar wil de stichting zo snel mogelijk verandering in brengen. Het is belangrijk dat jongeren weten dat er MS zorg bestaat en ze weten waar ze dit kunnen vinden.  Ons doel is dat iedere MS patiënt in Nederland leeftijdsspecifieke behandeling, zorg en ondersteuning ontvangt, zodat zij niet meer tussen wal en schip vallen en middenin het leven kunnen blijven staan. Wij willen een omgeving creëren waarin onze community hun volle potentieel kunnen bereiken, ondanks de uitdagingen van hun diagnose 

Exposure en awareness. Dat blijven belangrijke middelen om de jongeren met MS en Jong&MS op de kaart te zetten, zodat wij bekend worden door heel Nederland 

Help ons: volg & deel op social media!

Jongeren helpen aansluiting te behouden

Wij streven naar een wereld waarin jonge volwassenen met MS zich volledig begrepen en ondersteund voelen, zowel door hun directe omgeving als door de bredere maatschappij. We creëren een omgeving waarin jonge volwassenen met MS hun volle potentieel kunnen bereiken.

 

samenwerking met zorgverleners

Zorgverleners vervullen een belangrijke rol bij het ‘empoweren’ van jonge mensen met MS. Wat ons betreft bestaat dat niet alleen uit kundige medische begeleiding maar ook kennis van wat er in het dagelijks leven speelt als je een diagnose MS krijgt op jonge leeftijd. MS in de bloei van je leven vraagt om leeftijdsspecifieke zorg en ondersteuning. Naast de behandeld neuroloog nemen ook MS verpleegkundigen en artsen uit verschillende disciplines een grote rol tijdens de behandelingen door de jaren heen. Om de deskundigheid te bevorderen van alle zorgverleners die betrokken zijn bij de zorg voor MS, verzorgen wij informatie en ervaring in diverse vormen van sprekers, bijscholing en training.

Bewustwording vergroten

Wij werken samen met gezondheidszorginstellingen en andere relevante organisaties en zorgverleners om de bewustwording over MS bij jonge volwassenen te vergroten. Dit kan door middel van educatieve campagnes, presentaties en partnerschappen. 

MS toiletpas campagne. 
In samenwerking met MSVN, Nationaal MS fonds en Coloplast en MS patiënt Rianne is deze pas gerealiseerd. Twee op de drie MS patiënten hebben last van blaas/darm problemen. Door een gratis toiletpas te realiseren zorgen we ervoor dat mensen weer de deur uit durven gaan. Deze pas geeft toegang tot openbare en niet-openbare toiletten voor mensen met een medische noodzaak.

Help onze doelen te realiseren

VERBINDEN EN ERVARINGEN DELEN​

Het is belangrijk om te weten dat je er niet alleen voor staat. Daarom brengen wij jonge MS’ers in contact met anderen via onze community. We zorgen voor een plek waar je je vragen kwijt kunt over diverse onderwerpen of een luisterend oor wanneer je dat nodig hebt. Dit doen we door middel van zowel online als offline evenementen en het delen van ervaringen op de website.

Ga naar de inhoud