Ga naar de inhoud

Roy

  Roy (36 jaar) woont samen met zijn vrouw Fanny in Oisterwijk. Met zijn eigen bedrijf zet hij zich in voor mensen die in aanmerking komen voor een WIA-uitkering.

  Voor de Corona-crisis zag mijn leven er anders uit. Ik ging meestal twee à drie keer per week naar de bioscoop en een aantal keer per maand naar de Efteling. Ook ging ik drie keer per week sporten. Dat ben ik nu meer gaan doen. Drie tot vier keer per week doe ik nu aan krachttraining en cardio. Daarnaast speel ik games online met een maat van mij. 

  Diagnose MS
  In 2010 werd een deel van mijn gezicht gevoelloos. Uiteindelijk ben ik in dat zelfde jaar gediagnosticeerd met Multiple Sclerose (MS).  Ik had al vaak last van vermoeidheid, maar kon nog redelijk meekomen door mijn doorzettingsvermogen.  

  Remmende en symptoom medicatie 
  Al ruim 6 jaar gebruik ik Tecfidera, een middel dat het ziekteproces moet afremmen. Daarnaast gebruik ik Amitriptyline voordat ik ga slapen. Dit middel helpt tegen zenuwpijn.  Omgaan met mijn klachten vraagt een goede planning. Ik plan veel vooruit zodat er voldoende ruimte is om mijn balans te houden. Mijn brainfog, ook wel overprikkeling genoemd, kan een grote beperking zijn. Ik ga er nu een stuk beter mee om, maar ik ben er nog niet. 

  "Wees jezelf bewust dat je niet alleen bent met MS. Dat je klachten en beperkingen helemaal niet zo raar zijn. Leg de lat niet te hoog en zet haalbare doelen zodat je vaak het ‘succes gevoel’ hebt. "
  Roy

  Acceptatie 
  Ik denk dat ik inmiddels grotendeels heb geaccepteerd dat ik MS heb. Ik had er in het begin veel moeite mee en geloofde niet dat dit mij was overkomen. Nu probeer ik vooral respect te hebben voor mijn lichaam en mijn lichaam de rust te geven die het nodig heeft. Ik denk dat het accepteren dat ik MS heb, de rest van mijn leven zal duren. 

  Handvatten om met omgeving om te gaan
  Ik krijg tegenwoordig veel begrip van mijn omgeving. Dat was wel anders. Daarom heb ik afscheid genomen van de mensen waaraan ik mezelf steeds moest blijven uitleggen. Dat zijn niet de mensen die ik in mijn leven wil hebben. Soms is het nog steeds lastig uit te leggen aan mijn omgeving, zeker als ik zelf cognitief overbelast ben. Tijdens mijn revalidatietraject heb ik veel handvatten gekregen om op terug te vallen. Persoonlijk blijf ik zo veel mogelijk respect hebben voor mijn eigen lichaam en beperkingen. Met liefde voor mezelf.

  Eigen bedrijf ondanks afkeuring  
  Ik kwam er steeds meer achter dat het onmogelijk was om onafhankelijk advies te krijgen met betrekking tot de ziektewet en de WIA-uitkering. Iedereen heeft financieel belang bij het advies dat ze geven. Hoe meer ik kennis kreeg over hoe het werkt, hoe meer ik wist dat er iets moest veranderen. Er moet iemand zijn die voor de zieke werknemer opkomt. Die was er niet en ik besloot om zelf deze hulp te gaan aanbieden. Mijn missie is te zorgen dat iedereen die recht heeft op een WIA-uitkering deze niet misloopt. Dat mensen rust hebben en verder kunnen met hun leven. Het WIA-traject kan voor een hoop stress en onrust zorgen, al deze onzekerheid kan ik wegnemen.

  Mooie kansen voor de toekomst 
  Ik heb een positieve mindset en zie ook veel mooie kansen voor de toekomst. Voor de toekomst heb ik als doel zo veel mogelijk mensen helpen met hun WIA-traject. Dit kan alleen als ik en mijn bedrijf verder doorgroeien. Daarvoor ben ik enorm gemotiveerd.

  Wensen voor de toekomst 
  Mijn wens is dat er een genezing komt voor MS en dat ook de schade hersteld kan worden. Er is veel in ontwikkeling en dat geeft mij hoop. Soms fantaseer ik weleens hoe mijn eigen leven eruit zou zien zonder MS. Daar is een hoop fantasie voor nodig ;-). Maar ik geloof echt dat het wij het nog mee gaan meemaken. 

  En als laatste: Laat je niet bang maken door fabeltjes van werkgevers en HR-managers.  Laat je helpen met je WIA-traject, zodat je krijgt waar je recht op hebt en verder kunt met je leven. Ik heb een gratis E-book met 7 tips op de homepagina van mijn website staan. Samen met Jong & MS  zijn er iedere maand twee gratis grip op je leven sessies zodat we je op weg kunnen helpen. 

  Ga naar de inhoud