Recept: OMG Granola

Granola, OMS proof door de combinatie van ingrediënten maar omdat hij zó lekker is noemen we hem OMG Granola. Het is handig om altijd een pot kant en klaar in je voorraad te hebben staan. Zo heb je altijd een lekker, snel en gezond ontbijtje bij de hand. Met dank aan Kimberley voor dit recept, bij haar thuis word elk weekend een bakplaat voor de hele week gemaakt en dat is nodig ook, want elke vrijdag is de pot weer leeg! 

POT OMG GRANOLA (10 porties)

Ingrediënten:

* 100 gram groffe havermout
* 25 gram ongebrande amandelen
* 25 gram ongebrande cashewnoten
* 50 gram zonnebloem pitten
* 50 gram pompoen pitten
* 50 gram lijnzaad
* 1 tl kaneel
* 70 gram honing
* 30 ml extra vierge olijfolie

Extra:
bakpapier + oven
keukenmachine of mes.

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  3. Hak in een keukenmachine of mes de noten iets fijner, maar nog wel lekker grof
  4. Laat de honing even smelten in een pannetje, zodra het gesmolten is kan het vuur uit.
  5. Voeg dan de olijfolie toe en roer het tot één geheel samen met de kaneel
  6. Meng alle droge ingrediënten in een andere kom door elkaar. Voeg dat daarna door het honingmengsel in het pannetje en zorg ervoor dat alles goed is vermengd met de honing
  7. Spreid het mengsel gelijkmatig uit over de bakplaat
  8. Bak het ongeveer op 10 minuten op 160° in de oven.
  9. Laat de bakplaat goed afkoelen. Als het koud is geworden kun je het in stukjes breken en je bent klaar!

Tip:

Bewaar de Granola in een afgesloten pot, zo blijft het lekker lang krokant. Lekker door de amandel melk of soja yoghurt. Maak extra veel zodat je er de hele week van kunt genieten!