Ga naar de inhoud

Persbericht: Jong & MS, een nieuw platform voor jongeren met MS. 

  Jong & MS, een nieuw platform voor jongeren met MS. 

  Multiple sclerose (MS) is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Vaak is de weg naar een diagnose lang en onzeker. Mensen tussen de 20 en 40 jaar worden het vaakst geconfronteerd met de ziekte MS. Wat doe je als je je de diagnose MS krijgt en dit je leven volledig op zijn kop zet? Hoe ga je om met beperkingen en waar vindt je de steun die je nodig hebt? Dit resulteerde in het nieuwe platform Jong&MS. Een plek waar jongeren terecht kunnen voor informatie en lotgenotencontact. Voor én door jongeren met MS. 

  Mariëlle (26) weet als geen ander waar jongeren tegenaan lopen. Op haar 20e kreeg ze zelf te maken met MS. “Het is voor jongeren belangrijk om te weten dat ze er nooit alleen voor staan. Er zijn veel meer mensen die in hetzelfde schuitje zitten en begrijpen wat jij doormaakt. Daarin kan je zoveel voor elkaar betekenen.”

  Want waar vind je lotgenoten van jouw leeftijd?
  Je staat in de bloei van je leven, bent begonnen met je studie of misschien net bezig met je eerste grote mensen baan. Hoewel MS niet constant een factor in je leven hoeft te zijn bepaald het vaak wel diverse grote thema’s in je leven. Denk bijvoorbeeld aan vriendschappen en relaties, werk of studie, zwangerschap en een gezin. Of wat dacht je van de zakelijke kant in het leven: een huis kopen, je rijbewijs halen of een verzekering afsluiten. Kan dat na de diagnose nog wel? Niet alleen de normale dingen ervaren invloed van de MS. Ook de medische kant van de ziekte komt om de hoek kijken. Welke behandeling is het best passend voor jou? Hoe ga je om met klachten? Welke arts, ziekenhuis of behandelaar is voor jou de beste match? Allerlei vragen die er op je pad komen en waar nog geen standaard handleiding voor bestond.

  Daarom heeft Mariëlle het platform Jong & MS opgericht: vol ervaringsverhalen en informatie om je wegwijs te maken na de diagnose MS. Het is belangrijk om te weten dat je er niet alleen voor staat. We brengen je in contact met lotgenoten via een besloten facebook groep en organiseren meetings. Je vindt op de website informatie over medicatie en behandelingen, we behandelen diverse thema’s en plaatsen blogs met tips en portretten van andere jongeren. Alles om te leren leven met MS en daarin jouw eigen weg te vinden. 

  Ga naar de inhoud