Over ons

Een ziekte die je treft in de bloei van je leven maar lotgenoten van je eigen leeftijd die zie je niet.. 

 

Mensen tussen de 20 en 40 jaar worden het vaakst geconfronteerd met de ziekte MS. Je staat in de bloei van je leven, bent begonnen met je studie of misschien net bezig met je eerste grote mensen baan. Hoewel MS niet constant een factor in je leven hoeft te zijn bepaalt het vaak wel diverse grote thema’s in je leven. Denk bijvoorbeeld aan vriendschappen en relaties, werk of studie. Voeding en beweging. Zwangerschap, een gezin.. Of wat dacht je van de zakelijke kant in het leven: een huis kopen, je rijbewijs halen of een verzekering afsluiten.. Kan dat nog wel? 

 

Niet alleen de oh zo normale dingen ervaren invloed van de MS. Ook de medische kant van de ziekte komt om de hoek kijken. Welke behandeling is het best passend voor jou? Hoe ga je om met klachten? Welke arts, ziekenhuis of behandelaar is voor jou de beste match? Allerlei vragen die er op je pad komen en waar nog geen standaard handleiding voor bestond.

 

Daarom is er nu Jong & MS. Een platform vol ervaringsverhalen en informatie om je wegwijs te maken na de diagnose MS. Het is belangrijk om te weten dat je er niet alleen voor staat. We brengen je in contact met lotgenoten via een besloten facebook groep en organiseren meetings. Je vindt op de website informatie over medicatie en behandelingen, we behandelen diverse thema’s en plaatsen blogs met tips en portretten van andere jongeren. Alles om te leren leven met MS en daarin jouw eigen weg te vinden. 

Meet the team

We stellen je graag voor aan de mensen die meehelpen aan dit platform.  Verschillende onderwerpen betekent ook dat ieder zijn eigen expertise heeft. Daarom hebben we voor jou de beste experts verzameld om ons te helpen bij jullie hulpvraag. Van patiënten tot aan medici. 

Zo ben je zeker van de beste informatie. Swipe naar rechts om iedereen te kunnen zien.

Onze partners

logo-better-02
Pacea