Ga naar de inhoud

Jong&MS

Hoewel MS niet constant een factor in je leven hoeft te zijn bepaalt het vaak wel diverse grote thema’s in je leven. Daarom is Jong & MS opgericht. Ons platform staat  vol ervaringsverhalen en informatie om je wegwijs te maken na de diagnose MS. Het is belangrijk om te weten dat je er niet alleen voor staat. We brengen je in contact met lotgenoten via een besloten facebook groep en organiseren meetings. Je vindt op de website informatie over medicatie en behandelingen, we behandelen diverse thema’s en plaatsen blogs met tips en portretten van andere jongeren. 

onze missie

We geven je alle informatie en handvatten om jouw eigen weg te vinden IN leven met Ms.

dit willen we voor je betekenen

Informatie

Kennis is macht! Daarom proberen we je zo goed mogelijk te informeren over o.a. medicijnen, zorg maar ook administratieve zaken. Eigen regie over je behandeling is erg belangrijk. Met informatie en kennis kan je betere keuzes maken.

Thema's

Hoewel MS niet constant een factor in je leven hoeft te zijn bepaalt het vaak wel diverse grote thema’s in je leven. Hoe doe je dat met werk of studie? Wat voor invloed heeft het op vriendschappen en relaties, een gezin of zwangerschap? Diverse onderwerpen komen aan bod.

Community

Een plek waar je je vragen kwijt kunt over diverse thema's of een luisterend oor wanneer je dat nodig hebt. Word lid van ons besloten Facebook groep, Leer nieuwe mensen kennen en neem deel aan onze meetings, de luchtige lunch en online borrels!

Founder & OWNER Mariëlle

hoe jong&MS is ontstaan

“Na mijn diagnose was er niets anders dan de standaard folders uit de kamer van de neuroloog. In het ziekenhuis en revalidatiecentrum zag ik geen leeftijdsgenoten en leek de gemiddelde leeftijd een stuk hoger. Ook MS organisaties leken niet bezig met wat voor mij belangrijk was.  Het leven zit vol keuzes en ineens was dat allemaal niet meer zo zorgeloos. Hoe moest dat nu met mijn studie, kon ik ooit nog wel aan het werk en was een gezin überhaupt nog een optie? Ik merkte dat ik vol vragen zat over de toekomst en kon mij niet voorstellen dat ik de enige was. Via Facebook maakte ik daarom een groep aan voor mensen met MS tot 40 jaar en vrijwel meteen stroomde de aanmeldingen binnen. Het contact was een verademing en ik bleek niet de enige die worstelde met allerlei thema’s. Deze thema’s en verhalen ben ik gaan bundelen wat is uitgegroeid tot deze website.  Nu – ruim 9 jaar later – groeien we nog steeds elke dag en bereiken we inmiddels ruim 1000 jongeren met MS. 

Jong&MS is het platform geworden wat ik zelf had willen hebben na mijn diagnose. “

stichting jong&MS

Wij streven naar een wereld waarin jonge volwassen mensen met MS zich volledig begrepen en ondersteund voelen, zowel door hun directe omgeving als door de bredere maatschappij. We willen een omgeving creëren waarin onze community hun volle potentieel kunnen bereiken, ondanks de uitdagingen van hun diagnose.

Wij werken aan het verwezenlijken van onze missie, samen met onze vrijwilligers, ambassadeurs en donateurs. 

Lees meer over onze plannen en maak kennis met de mensen achter onze organisatie.

meet The Team

We stellen je graag voor aan de mensen die meehelpen aan dit platform. 

Lijkt het je ook leuk om ons team te komen versterken? Word dan vrijwilliger!

Michiel

Matthijs

Content en online sessies

Sarah

Video content

Michiel

Anouk

Luchtige Lunch

wij werken samen met o.a.

Ga naar de inhoud