Ga naar de inhoud

Unieke MS zorg: Upendo en Nieuw unicum

  Upendo

  Ieder mens met MS is anders. Dus is het niet logisch al die mensen hetzelfde te behandelen. Integendeel. Het is juist slim, zorgzaam en efficiënt om ieder een persoonlijke behandeling te geven, op maat gemaakt, aan persoonlijke wensen en noden aangepast, ‘gepersonaliseerd’. Dat is de onderliggende boodschap MS kliniek Upendo, gevestigd in het Brabantse Boxtel.

  Gerald Hengstman (MS zorg Nederland, NVN) was jarenlang neuroloog in het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven. Het ziekenhuis in Eindhoven heeft hij inmiddels verruild voor een eigen MS kliniek genaamd Upendo. Upendo biedt begeleiding en behandeling die jou ècht weer helpt grip te krijgen, zodat jij je leven kunt leiden dat jij graag wilt leiden ondanks de aanwezigheid van MS. Daarnaast inspireert Upendo en zet het zich actief in voor het verspreiden van haar basisfilosofie (zorg vanuit naastenliefde) en het vergroten van de professionele kennis en kunde.

  “Naast het puur praktisch verlenen van zorg, begon ik me al vrij snel te verbazen over hoe die MS-zorg in elkaar zat”, zegt hij. “Ik ben, als het over mijn werk gaat, altijd op zoek naar verandering. Je kunt je als dokter wel blijven verschuilen achter het technische stukje, maar je kunt ook net een stapje verder gaan”.

  Hoe? Door een vooruitstrevende deskundige behandeling en begeleiding waarbij geen enkele mogelijkheid onbenut blijft, oprechte interesse in wie jij bent, een zeer persoonlijke benadering, oog voor alle aspecten die de kwaliteit van jouw leven bepalen, logistiek die in dienst staat van jou, actieve betrokkenheid van jou bij het hele proces, personeel dat werkt vanuit het hart, met compassie en met plezier en werken aan doelstellingen die je zelf bepaalt.

  Wil je meer informatie? Bezoek dan de website van Upendo.

  Nieuw Unicum

  Nieuw Unicum biedt multidisciplinaire zorg aan volwassenen met een fysieke en eventueel ook cognitieve beperking. Vanuit hun expertise kiezen zij daarbinnen voor een focus op progressieve MS. Vanuit jarenlange ervaring met mensen met MS neemt Nieuw Unicum in Nederland een unieke positie in als het gaat om de zorg, begeleiding, ondersteuning en behandeling van mensen met (progressieve) MS. Er is veel expertise opgebouwd in behandeling van de beperkingen die voortkomen uit MS, zoals spasmes, pijn, vermoeidheid, incontinentie- en cognitieproblemen.

  Bij het MS-Expertisecentrum werken de verschillende in MS gespecialiseerde behandelaars nauw met elkaar samen onder één dak. Het team bestaat uit artsen, fysiotherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten, maatschappelijk werkers, psychologen, MS-verpleegkundigen en een diëtist. Nieuw Unicum kan mensen al in een vroeg stadium van de ziekte ondersteunen en de expertise is niet alleen beschikbaar voor mensen die bij Nieuw Unicum verblijven, ook mensen die thuis wonen kunnen bij Nieuw Unicum terecht.

  Klik hier voor meer informatie

  Ga naar de inhoud