Ga naar de inhoud

Hoe kunnen we helpen?

< Alle onderwerpen
Print

Vumerity (diroximelfumaraat)

Wie kan Vumerity gebruiken?

Vumerity bevat de werkzame stof diroximelfumaraat. Vumerity wordt gebruikt voor de behandeling van relapsing-remitting multipele sclerose (RRMS).

Hoe werkt Vumerity?

Het geneesmiddel zou werken door de werking van een eiwit genaamd ‘Nrf2’ te vergroten, dat bepaalde genen reguleert die ‘anti-oxidanten’ produceren die betrokken zijn bij het beschermen van cellen tegen schade. Dit helpt de activiteit van het immuunsysteem onder controle te houden en de schade aan de hersenen en het ruggenmerg te verminderen.

Hoe gebruik je Vumerity?

Startdosering
De aanbevolen startdosering is 231 mg (één capsule) tweemaal per dag. Neem deze startdosering de eerste 7 dagen in en neem daarna de onderhoudsdosis in.

Onderhoudsdosis
De aanbevolen onderhoudsdosis is 462 mg (twee capsules) tweemaal per dag. Dit middel is bestemd voor oraal gebruik (inname via de mond).
Slik elke capsule heel in met wat water. Je mag de capsule niet fijnmaken of kauwen of de inhoud ervan op voedsel strooien, omdat dit een aantal bijwerkingen kan verergeren. Je kunt dit middel innemen met een maaltijd of op een lege maag. Als je bijwerkingen hebt zoals flushing of maagproblemen, kan inname met voedsel deze klachten verminderen

Wat is de effectiviteit van Vumerity?

Vumerity valt onder de eerstelijns middelen.

Wat zijn de bijwerkingen van Vumerity?

  • rood worden van het gezicht of een warm, heet, brandend gevoel of jeuk van het lichaam (flushing)
  • stoelgang met dunne ontlasting (diarree)
  • misselijkheid
  • maagpijn of maagkrampen

Mag ik Vumerity gebruiken als ik zwanger wil worden/ben?

Gebruik dit middel niet als je zwanger bent, tenzij je dit met uw arts heeft besproken. Dit is omdat dit middel schade bij uw ongeboren baby zou kunnen veroorzaken. Als je zwanger kunt worden, moet je gebruik maken van effectieve anticonceptie.

Hier vind je de bijsluiter.

Inhoudsopgave


Ga naar de inhoud