Ga naar de inhoud

Moet ik de griepprik halen?

  Van half oktober tot half november vinden de jaarlijkse griepvaccinaties plaats. Als je MS hebt, heb je daar zeer waarschijnlijk een oproep voor gekregen. Maar moet je die nu eigenlijk halen? En waarom krijg je die brief eigenlijk?
  De meest gestelde vragen hebben wij voor je beantwoord.

  Waarom krijg ik een oproep?
  Als je MS hebt val je zogezegd onder de risicogroep. Deze bestaat o.a. uit mensen van 60 jaar en ouder en volwassenen en kinderen met bepaalde medische aandoeningen. Bij griep of koorts bestaat de kans dat de symptomen van MS tijdelijk erger worden of opnieuw opspelen. Met de griepprik wordt de kans dat je griep krijgt kleiner.

  Moet ik hem halen?
  Nee, je bent niet verplicht om een griepprik te halen. Zoals bekend beschermt de griepprik je voor een gedeelte tegen bepaalde griepvormen. Volledig voorkomen kan je niet. Daarom is het belangrijk om af te wegen of de prik voor jou rendabel is.

  Met wie kan ik het beste overleggen bij twijfel?
  Je MS-neuroloog weet welke medicatie je gebruikt en hoe de griepprik hiermee te combineren is. Overleg daarom altijd met de neuroloog of MS-verpleegkundige voordat je je laat vaccineren tegen de griep.

  Tags:
  Ga naar de inhoud