mindset

MS is een onvoorspelbare ziekte die behoorlijke impact op je leven kan hebben. Angst en onzekerheid zijn hele logische gevoelens. Een diagnose kan je wereld op zijn kop zetten. Het duurt vaak even voor je je weg vindt in het leven met MS. We geven je tips en handvatten om te leren omgaan met de ziekte. Het leven is namelijk niet altijd alleen maar leuk en ook dat is oké. Je hebt misschien niet de volledige controle over hoe de MS zich uit, wel hoe jij je leven vorm geeft! 

tips & informatie
backlit-balance-beach-cloud-268134

Meditatie apps

Meditatie kan een fijn momentje voor jezelf zijn. Maar hoe begin je? Er zijn talloze apps om laagdrempelig te kunnen beginnen.We hebben jullie gevraagd welke apps fijn zijn om te… Lees verder »Meditatie apps
brainfog

Hoe ga je om met brainfog?

Brainfog, een term die je misschien wel kent als hersenmist. Hersenmist is geen medische aandoening. Het is een term die wordt gebruikt voor bepaalde symptomen die je denkvermogen kunnen beïnvloeden. Je… Lees verder »Hoe ga je om met brainfog?
ontspanning

5 tips om te ontstressen

Je kent het vast wel: drukte op je werk of studie, stress, familie verplichtingen en sociale druk. Onderwerpen die veel worden genoemd als we het over de dingen hebben waardoor… Lees verder »5 tips om te ontstressen
woman-wearing-pink-dress-standing-on-shore-2316088

Waar haal jij je plezier uit?

Je klachten zorgen er misschien voor dat je bepaalde hobby’s of activiteiten niet meer zo gemakkelijk kunt uitvoeren. Waar haal je dan je plezier uit? En hoe vindt je nieuwe… Lees verder »Waar haal jij je plezier uit?
person-holding-hour-glass-1209999

Hoe leer je beter je dag indelen?

De vermoeidheid die bij MS komt kijken is soms slopend. Want hoe kan je wanneer je zó moe opstaat nog alles doen wat je moet doen? En hoe zorg je… Lees verder »Hoe leer je beter je dag indelen?
Lepeltheorie Jong&MS

De lepeltheorie

Hoe leg je iemand uit hoe het voelt om altijd moe te zijn en die vermoeidheid echt niet even eruit te slapen is? Hoe maak je iemand bewust van de… Lees verder »De lepeltheorie
Hoe ga je om met de diagnose MS?

Moeite met de diagnose

Je krijgt de diagnose MS en dan? Ja, dat is een goede vraag. Hoe moet je verder, wat staat er je te wachten en wat kan je er zoal aan… Lees verder »Moeite met de diagnose
woman-sitting-on-wooden-planks-2865901

Hoe kom ik uit mijn dip?

De diagnose valt je rauw op je dak, je voelt je verdrietig en belandt in een dip. Heel logisch en helemaal niet erg. Het is juist een normaal gevolg. Toch… Lees verder »Hoe kom ik uit mijn dip?
monochrome-photo-of-person-standing-on-seashore-2762839

Zo bewaak jij je grenzen!

Grenzen bewaken is iets wat niet altijd even gemakkelijk is. Want wat zijn jouw grenzen precies? Wat kan je op een goede dag én wat kan je op een slechte… Lees verder »Zo bewaak jij je grenzen!