Meteen naar de inhoud

Medicijnen en op reis

  Medicatie mee op vakantie: wat moet je regelen?
  Wanneer je medicatie voor je MS gebruikt, bestaat er een kans dat je het een en ander moet regelen als je naar het buitenland vertrekt. Per medicijn én land gelden er namelijk verschillende regels. 

  Het grote verschil zit er ‘m in het feit of jouw medicijnen onder de Opiumwet vallen. Vallen jouw medicijnen niet onder deze Opiumwet, dan is een medicijnpaspoort met eventuele medische verklaring voldoende. Een (Engelstalig) medicijnpaspoort kun je eenvoudig aanvragen bij jouw eigen apotheek. Vallen ze wel onder de Opiumwet? Dan moet je het een en ander regelen. 

  Een medicijnpaspoort
  Een (Engelstalig) medicijnpaspoort kun je eenvoudig aanvragen bij jouw eigen apotheek. Dit bevat een medicijn uitdraai van alles wat jij gebruikt én hoe vaak. 

  De omstandigheden om je medicatie te bewaren.
  Wanneer je op reis gaat naar een warm land is het handig om een koeltas mee te nemen voor je medicatie. Vaak moeten deze namelijk onder een bepaalde temperatuur bewaard blijven.

  Houd rekening met je medicatie schema
  Ben je afhankelijk van een infusietherapie? Denk hierbij aan Tysabri, Ocrevus of Lemtrada. Dan is het handig om dit in te calculeren in je reisschema. Twijfel je of er iets verplaatst worden, ben je extra vatbaar of moet je een bepaald vaccin halen om op reis te mogen? Bespreek dit dan altijd met je behandelend arts.

  Skip to content