Ga naar de inhoud

Marloes

  Marloes (32) heeft sinds 10 jaar de diagnose MS. Ondanks haar MS leeft ze zeer actief en sportief.

  Reislustige type
  Ondanks mijn MS leef ik mijn leven zoals ik dat wil. Ik ben actief en sportief. Beroepsmatig werk ik op een zeilschip van 70 meter. Daarnaast ben ik ondernemer. Ik verhuur met mijn bedrijf traditionele zeilschepen over de hele wereld. Super tof! Daarnaast ben ik erg reislustig. Ik typ dit bericht vanuit mijn stoel langs de mediteraanse kust op Ibiza. Naast mijn drukke werkleven ga ik graag samen met mijn paard Indie op avontuur in het Nederlandse landschap. We houden ervan om lekker te crossen door de bossen, daarnaast probeer ik 2 a 3 keer per week te sporten. Dit kan in de sportschool zijn, lekker in het bos of aan boord. Ook ga ik graag met vrienden op stap. Naar het theater, uiteten of borrelen op het terras.
   
  Gezond leven
  Ik probeer zo gezond mogelijk te leven, en volg sinds begin januari het lifestyle programma van MS LEEFT. Hier leer je onbewerkt te eten en te kiezen voor de juiste dingen. Daarnaast gaan hun ook in op een stukje beweging en ontspanning. Nu klinkt het natuurlijk of ik een heel normaal leven leid als iemand zonder MS. Maar dit is niet helemaal waar. Ik gebruik tecfidera als medicatie en heb dagelijks te maken met bijwerkingen van dit medicijn.

  Bewust bezig

  Ook ben continu bezig met mijn lichaam, bijvoorbeeld pijn in mijn benen, komt dit door de MS? Of heb ik gewoon teveel gedaan? Shit! Ik ben wel erg moe. Zou dit door de MS komen? Of heb ik de afgelopen tijd gewoon hard gewerkt. Natuurlijk zijn er ook dingen die daadwerkelijk de ‘schuld’ van MS zijn. Mijn zicht schommelt van -1 naar – 2 en weer terug. Ik heb moeite om mijn plas op te houden, en plas dus ook regelmatig achter een boom. Ik maak me vaak te druk over de klachten die ik heb vanwege andere dingen zoals normale spierpijn. Maar eigenlijk ben ik super super dankbaar dan ik ondanks die stomme MS mijn leven kan leiden zoals ik dat wil en nagenoeg klachten vrij ben!

  Ga naar de inhoud