Ga naar de inhoud

Mag je een geluidsopname maken van een gesprek bij het UWV?

    Gesprekken voeren als je cognitieve problemen door MS hebt kan soms lastig zijn. Er komt vaak heel veel informatie op je af tijdens zo’n gesprek. Als je eenmaal weer thuis bent vraag je je af wat er nou precies allemaal gezegd is, het kan zijn dat je niet alles onthouden hebt wat best lastig kan zijn. Het maken van een geluidsopnamen kan je helpen om het gesprek nog eens terug te luisteren, zodat je precies weet wat er allemaal is gezegd. Mag je een geluidsopname maken bij een gesprek met het UWV? Ja, dat mag! Er zijn alleen wel een aantal regels waar je je aan dient te houden:

    • Iedereen die aan het gesprek deelneemt, dient toestemming te geven voor de geluidsopname. Is iemand het niet eens dat het wordt opgenomen? Dan mag het niet.
    • Voordat het gesprek begint geef je bij de persoon waarmee je het gesprek voert aan dat je het gesprek wilt opnemen.
    • Het gesprek wat je opneemt is alleen voor eigen gebruik en mag niet worden verspreid via internet of social media.
    • Het ligt aan het soort gesprek wat je hebt. Over een uitkering of voorziening mag over het algemeen een geluidsopname worden gemaakt.
    • Heb je eerder een gesprek gehad en je niet aan de geluidsopname regels gehouden? Dan is de kans groot dat je de volgende keer geen opname mag maken.
    Tags:
    Ga naar de inhoud