Ga naar de inhoud

Hoe vertel ik het aan mijn collega’s?

  Veel mensen zijn bang dat het vertellen over de diagnose MS gevolgen heeft op de werkvloer. Tenzij je wettelijk verplicht bent om te vertellen dat je MS hebt, is de beslissing aan jou of je het wilt vertellen aan je leidinggevende en/of collega’s. Het kan het je naast angst ook veel positiviteit brengen wanneer je open bent over je MS. Niet alleen op de goede momenten maar ook wanneer het even wat slechter met je gaat. Maar hoe en wanneer vertel je dat je de diagnose hebt? Dat kan best lastig zijn!

  Als je overweegt je werkgever te vertellen over MS, is het belangrijk om jezelf de volgende vragen te stellen:

  • Wat weerhoudt je om je werkgever te vertellen over je MS?
  • Waar komt de angst vandaan?
  • Wat is het ergste dat kan gebeuren?
  • Hoe kan je hiermee omgaan?

  Dingen die je in je achterhoofd kunt houden bij het vertellen:

  • Wat wil ik dat ze weten over mijn MS?
  • Wie mogen het weten?
  • Welke werkaanpassingen heb ik nodig om aan het werkt te blijven en hoe kan ik dit gebruiken tijdens mijn werkzaamheden?
  • Waar kan ik mijn manager naar verwijzen als die meer wil weten?

  bron MSdebaas

  Tags:
  Ga naar de inhoud