Ga naar de inhoud

Het Corona virus: wat te doen?

  Nu er ook in Nederland officiële besmetting van het Coronavirus is gemeld is het natuurlijk goed om veiligheidsmaatregelen te treffen. Verschillende MS informatie websites geven gerichte informatie voor MS patienten. Het belangrijkste nieuws vatten we voor je samen. 

  Veel ziektemodificerende therapieën (DMT’s) voor MS werken door het immuunsysteem te onderdrukken of te wijzigen. We weten dat mensen met MS die deze therapieën ontvangen, een verhoogd risico of complicaties kunnen hebben die verband houden met virale infecties. Het Coronavirus kan in onze situatie dan ook gevaarlijk zijn.

  Symptomen van COVID-19 zijn onder meer ademhalingsproblemen, hoesten (wat kan uitmonden in een longontsteking) en hoge temperatuur of koorts. Heb je symptomen? Bel dan altijd eerst je huisarts. Ga NIET uit eigen beweging naar je arts/ziekenhuis. Hiermee kan je anderen besmetten.

  • Was je handen regelmatig met een handzeep op alcoholbasis of met zeep en water.
  • Bij hoesten en niezen, bedek je mond en neus met een gebogen elleboog.
  • Houd ten minste 1 meter afstand tussen jezelf en anderen, vooral degenen die hoesten en niezen.
  • Raak de ogen, neus en mond niet aan.
  • Blijf in goede conditie: beweeg en eet gezond. Voldoende groenten en fruit zijn belangrijk.
  • Het is belangrijk om contact te vermijden met iemand die mogelijk in een gebied heeft gewoond of gereisd waar COVID-19 in omloop was.

  Bekijk voor het volledige artikel de site van het MSIF. 

  Bron: MSIF.

  Ga naar de inhoud