Ga naar de inhoud

Echt welkom, jouw gids voor toegankelijkheid

    Uit eten gaan, winkelen of op vakantie gaan is voor mensen met een lichamelijke beperking namelijk niet zo vanzelfsprekend. Vaak leveren deze situaties meer problemen op dan dat je er plezier en ontspanning aan hebt.

    De eerste vraag is of je überhaupt zelfstandig de winkel, het restaurant of je vakantiehuis kan binnenkomen. Vervolgens is de vraag of je binnen ook naar het toilet kunt gaan. Zelfstandig, zonder hulp, etc. Ditzelfde maak je vaak mee als je in het dagelijks leven boodschappen wilt doen of naar winkels wilt gaan om te shoppen. Zie maar eens goed de winkel binnen te komen of in de winkel te rijden met een scootmobiel.

    Veel mensen hebben daar hulp bij nodig, terwijl dat helemaal niet nodig is. Als de toegankelijkheid maar gegarandeerd is, dan bepaal je zelf wel waar je naartoe gaat. Eigenlijk heel logisch.

    Vandaar de website Echt welkom, door en voor mensen met een beperking. Je bent namelijk zelf het best in staat om te bepalen of iets goed toegankelijk voor je is, zonder dat je daar (veel) hulp bij nodig hebt.  Voeg daarom hier je locaties toe en deel je ervaringen. Zo bouw je samen aan een toegankelijke gids.

    Ga naar de inhoud