Ga naar de inhoud

Dit waren de hoogtepunten uit Lockdown sessie #2

  De tweede ‘Lockdown sessie’ is ten einde en hoe leuk was dat! Bedankt voor jullie online deelname. Wil je het nog even rustig nalezen of heb je het gemist? Dit was lockdown sessie nummero 2.

  Maartje gaf een presentatie ‘boost je immuunsysteem’.
  Hierin vertelde ze meer over de werking van het immuunsysteem en op welke manieren je zoal zelf je lichaam zo goed en gezond mogelijk kunt houden. De belangrijkste punten waren:

  • Voldoende gezonde voeding met vitamines, mineralen en bouwstoffen
  • Voldoende slaap
  • Voldoende beweging

  Ook gaf ze de tip mee voor een massagetechniek die je bij jezelf kan uitvoeren. Klik hier! Als afsluiter was er een gembershotje. Heftig maar gezond. Wil jij hem ook maken? Hier vind je het recept voor de gembershotjes.

  We deelden tips om bijvoorbeeld zuivel te vervangen door plantaardige varianten. 

  Boodschappen tips.
  Want hoe doe je die op dit moment als je in de risicogroep valt?

  • Laat ze bezorgen en probeer zodra je ze hebt meteen je volgende bezorgsessie alvast te plannen. Op dit moment is het erg druk dus soms gaan er maar zo een aantal weken voorbij.
  • Bestel ze en laat ze bij een pick-up punt afhalen. Dit kan je zelf doen of door iemand in je naaste omgeving te vragen. Ze hoeven het alleen maar voor je af te leveren en niet zelf door de winkel met jouw boodschappenlijstje.
  • Vraag iemand in je naaste omgeving om een paar boodschapjes voor je te doen.
  • Ga tijdens het ouderen/zieke uurtje. Misschien is dat erg vroeg opstaan maar dan is de winkel nog leeg én alles hopelijk aangevuld.

  Daarnaast voerden we natuurlijk persoonlijke gesprekken en vroegen wij jullie feedback voor volgende sessies. De eerst volgende sessie wordt op dit moment gepland.  Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan op het Facebookevent waar we alle informatie en inloggegevens met je delen. Tot de volgende keer!

  Ga naar de inhoud