Ga naar de inhoud

December drukte, 5 tips om te ontprikkelen.

  De dagen in december kunnen wat hectisch zijn. Een etentje hier, feestje daar. Daarom vandaag een blog met daarin 5 tips die jou kunnen helpen om niet geleefd te worden tijdens deze dagen en waar nodig je rust te pakken. ⁠

  1. Trek je af en toe even terug
   De eerste tip is misschien wat simpel maar werkt echt het beste. De hele middag spenderen tussen je drukke aanwezige familie kan behoorlijk wat energie slurpen. Las daarom ook wat chill momentjes in. Af en toe even een halfuurtje liggen, je afzonderen met een muziekje/meditatie op of stilte om je heen kan ervoor zorgen dat je weer opgeladen bent.
  2. Durf nee te zeggen⁠
   Je kan jezelf namelijk niet in tweeën splitsen! Een brunch is heel gezellig maar in combinatie met een diner ’s avonds op een andere plek is misschien wat teveel. Kijk voor jezelf welke activiteiten haalbaar zijn en durf nee te zeggen.
  3. Plannen
   Deze tip sluit aan bij tip 2, plan je verplichtingen én je rust. We racen van hot naar her, je moet misschien een eindje reizen naar familie of wat dacht je de mix van familie, schoonfamilie én vrienden. Probeer van te voren in kaart te brengen wat je zoal wilt doen en wie je graag wilt zien deze dagen. En houdt na de verplichte nummers ook wat ruimte in je agenda om op de dagen erna bij te tanken.
  4. Ga (even) offline
   Met onze telefoon is de wereld tegenwoordig behoorlijk dichtbij. Je sociale leven is niet alleen offline maar ook online beschikbaar. Probeer je telefoon deze dagen daarom wat meer weg te leggen. Niet alleen heb je hierdoor veel minder prikkels, je maakt de offline momenten met je naasten veel bewuster mee.
  5. Go with the flow
   Je hebt uiteindelijk niet overal invloed op maar maak het jezelf niet te lastig. Hoewel de reclame’s volzitten met uitgebreide kerst diners betekent dat natuurlijk niet dat jij ook persé een 8 gangen diner moet organiseren. En wil je dat wel? Je kunt tegenwoordig heel veel voorgesneden kopen of dingen die enkel nog in de oven opgewarmd moeten worden. Ook handig voor de dagen na de drukte wanneer je aan het bijkomen bent. 😉

  En als laatste tip: Bedenk dat leuke activiteiten energie kosten maar je tegelijk vaak ook energie geven. De herinneringen en speciale momenten met de mensen om je heen laten je ook op wat mindere momenten niet los. Skip niet alles omdat je bang bent dat je niks meer waard bent maar bewaak je grenzen!

  Ga naar de inhoud