Ga naar de inhoud

Apps om je medicatie te monitoren

  Onthouden wanneer je al je medicatie in moet nemen, noteren wat voor bijzonderheden je hebt gemerkt of wanneer je bijwerkingen hebt gehad. Dat kan allemaal best lastig zijn, zeker met cognitieve klachten. We hebben een aantal apps voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen met het onthouden van je medicatie.

  Wekkerfunctie op je telefoon
  De simpelste variant van allemaal. Je kunt meerdere wekkers op een dag instellen op je telefoon met elk zijn eigen naam. Hierdoor krijg je een reminder voor je medicatie. 

  MedApp Medicijnen | Download: Apple | Android
  MedApp Medicijnen is een App om te assisteren bij optimaal medicatiegebruik. Zo stelt MedApp Medicijnen je o.a. in staat om ‘slimme’ medicijnwekkers in te stellen, bijsluiters te bekijken, innameroosters te raadplegen en medicijn- en prijsinformatie te vinden via partnerwebsites. Hiertoe hoef je geen geneesmiddelen meer handmatig in te voeren, maar kun je eenvoudig de barcodes op de geneesmiddel
  verpakkingen scannen.

  Medisafe pil herinnering | Download:  Apple 
  Medisafe is geschikt voor het beheren van medicijnen voor vele complexe gezondheidsproblemen, zoals diabetes, hart- en vaatziekten en kanker. Het fungeert ook als een perfecte metgezel voor degenen die een mobiele organisator voor vitaminen, bloeddruk medicijnen, het bijhouden van het glucoseniveau, en andere gezondheidsproblemen nodig hebben.

  Care4MS | Download: Apple | Android
  De app van Care4MS is speciaal voor patienten die Copaxone/Glatimeer gebruiken. Dankzij de app kan je eenvoudig contact opnemen met jouw Care4MS-verpleegkundige, hulp krijgen bij het rouleren van injectieplaatsen en reminders instellen voor Copaxone® 40 mg/ml (3x per week) en voor Copaxone 20 mg/ml (7x per week)

  Ga naar de inhoud